top of page

Det var en gång...

Det hela började med min mormor och farmor. Varje gång barnen i familjen fyllde år fick vi ett stearinljus av mormor i present. När vi var små tyckte vi den presenten var rätt tråkig och vi tänkte inte så mycket mer på det. När jag vuxit upp har jag uppskattat ljusen mer och mer och när min farmor gick bort för några år sedan blev jag nästintill tvungen att börja gjuta ljus själv. Farmor hade samlat på sig mängder av stearin, ljusstumpar och användbara ljus under sitt liv. Hon var en riktig samlare, precis som jag. Det visade sig att min mormor och farmor hade fått ljusstumpar från bla kyrkan där de varje vecka sågs. Min mormor var den som började gjuta ljus för att sälja vidare för att dryga ut pensionspengen men också för att ge oss ett ljus varje födelsedag. När farmor gått bort så lärde min mormor mig att gjuta ljus och helt plötsligt var jag fast. Hela köket var kaos, stearin överallt och sambon gick runt och städade efter mig. Men vilken terapi, att få skapa något eget, och alltid minnas mina mor-och farföräldrar som dom som inspirerade mig till att skapa och tillslut starta företag. 

Det hela började med min mormor och farmor. Varje gång barnen i familjen fyllde år fick vi ett stearinljus av mormor i present. När vi var små tyckte vi den presenten var rätt tråkig och vi tänkte inte så mycket mer på det. När jag vuxit upp har jag uppskattat ljusen mer och mer och när min farmor gick bort för några år sedan blev jag nästintill tvungen att börja gjuta ljus själv. Farmor hade samlat på sig mängder av stearin, ljusstumpar och användbara ljus under sitt liv. Hon var en riktig samlare, precis som jag. Det visade sig att min mormor och farmor hade fått ljusstumpar från bla kyrkan där de varje vecka sågs. Min mormor var den som började gjuta ljus för att sälja vidare för att dryga ut pensionspengen men också för att ge oss ett ljus varje födelsedag. När farmor gått bort så lärde min mormor mig att gjuta ljus och helt plötsligt var jag fast. Hela köket var kaos, stearin överallt och sambon gick runt och städade efter mig. Men vilken terapi, att få skapa något eget.

Vad kan man behöva veta om mina ljus?

 

- De är handgjutna i ljusformar.

- De är helt genomfärgade och en del även handmålade.

- De är tillverkade av 100% återanvänd stearin.

- De är doftfria.

- De kan skickas eller hämtas upp i Tullinge.

- De är uuuuurläckra ;)

 

- För bästa ljusupplevelse bör veken klippas med jämna mellanrum och bör tändas första gången med 1/2 cm's veke.

- De bör placeras en bit ifrån varandra, ca 7-10cm's mellanrum för att inte påverka varandra.

- De bör stå på en stilla plats, inte i fönster eller där folk ofta passerar, då de kan brinna snett eller rinna mer.

- De bör inte förvaras i kyla eller i drag då de riskerar att få självsprickor. Under vintertid är det viktigt att hämta in paketet från postlådan så snabbt som möjligt för att inte riskera att de blir förstörda. Om ni önskar ha paketet skickat till utlämningsställe - Vänligen kontakta mig!

- De måste inte tändas, men om man ändå vill tända dom, måste man komma ihåg att inte lämna dom obevakade

 

Viss nyansskillnad kan förekomma mellan ljusen, men görs så noggrannt det är möjligt.

OBS! Lämna aldrig ett tänt ljus obevakat!

Contact
bottom of page